VATTENKEFIR

Vattenkefir innehåller miljarder probiotiska mjölksyrebakterier!

Dessa bra bakterier hjälper oss att smälta maten, förhindrar allergier, stärker vårt immunsystem och håller kroppen frisk. Generellt sett bidrar probiotika till att balansera de goda bakterierna i tarmen och är väldigt hjälpsamma för att komma till rätta med hud- och matsmältningsproblem. Andra nyttiga tillskott av probiotika är bland annat kombucha, syrade grönsaker och nyplockade, osköljda, ekologiska frukter och bär. 

Vad är vattenkefir?

En probiotisk dryck gjord med vatten kefir”gryn”, socker och vatten.

Vad är vattenkefir gryn?

Vattenkefir gryn består av bakterier och jäst som existerar i ett symbiotiskt förhållande. Termen "kefir gryn" beskriver bara kultens utseende, den innehåller inga egentliga "gryn" såsom vete, råg, korn etc.

Vilka typer av jäst och bakterier innehåller vattenkefir?

Vetenskapliga tester har resulterat i en lista över vilka bakterier och jäststammar som finns i vattenkefir.

Bakterier

Lactobacillus:Leuconostoc:
L. brevisL. citreum
L. caseiL. mesenteroides
L. hilgardiiAcetobacter:
L. hordeiA. fabarum
L. nageliiA. orientalis
Streptococcus:
S. lactis

Jäst

Hanseniaospora valbyensis
Lachancea fermentati
Saccharomyces cerevisiae
Zygotorulaspora florentina

Observera att denna lista är avsedd för allmänna upplysningar. Vi testar inte enskilda satser av vår vattenkefir för jäst och bakterier. Därför kan vi inte göra några garantier för den exakta probiotiska symbiosen av jäst och bakterier.