VI ÄR KVILLINGE EKOLOGISKA

Vi använder råvaror av högsta kvalitet, ekologiska eller vildväxande.

Vår kärlek till mathantverket finns med från början till slut

Kärnan i Kvillinge Ekologiska är över-tygelsen om att ekologiska livsmedel främjar både den egna hälsan och hur vår värld mår.


Och det tycker vi är väldigt viktigt. Vi är alla delar av något större, och vi behöver förvalta det vi har med omtanke och respekt. För vår egen skull, för andras skull, för framtidens skull. En person kan inte göra allt, men tillsammans kan vi göra mycket, och kanske till och med något riktigt stort! 

Att prioritera ekologskt odlade råvaror är vårt sätt att vara omtänksamma, ett av våra sätt att göra något. Och vi hoppas kunna inspirera. 

Vi vill kunna erbjuda produkter som är så lite processade som möjligt. Därför är alla våra produkter fria från e-nummer, färgämnen, konserveringsmedel, emulgeringsmedel, arom-ämnen, tillsatta vitaminer och näringsämnen samt andra industriella  tillsatser, är opastör-iserade och ofiltrerade.

 

Kvillinge Ekologiska är ett hantverksbryggeri utanför Norrköping som erbjuder ekologisk, opastöriserad och ofiltrerad kombucha, jun och vattenkefir. Omtanken kring hantverket finns ständigt närvarande, och vi väljer endast råvaror av högsta kvalitet, vilket märks i våra produkter.

Vi har länge jobbat med att utveckla en unik smakupplevelse och kombinerar gärna väl-bekanta smaker med exotiska inslag. Vi tar ständigt fram nya kombinationer och jobbar mycket utifrån vad varje säsong erbjuder.  

Det senaste tillskottet i vår verksamhet är syrade grönsaker. Vi gör kimchi, syrad gurka, syrad pickles och syrad chilisås, den sistnämnda vann SM guld i klassen matås i 2018 års tävlingar i mathantverk!

På nästan alla av våra produkter hittar du den gröna flaggan med vita stjärnor, som visar att vi är eko certifierade enligt reglerna för EU ekologiskt. Ett fåtal av våra produkter bär inte certifieringsflaggan, då de innehåller vilt växande blommor, blad eller örter, oftast plockade i våra närliggande skogar eller från den egna köksträdgården. 

återförsäljare

Här hittar ni våra produkter